Translate

dinsdag 22 oktober 2013

Goedemiddag lieve mensen
wat worden we vandaag toch verwend met het zonnetje, onderweg naar Losser zie je langs de autoweg bomen in de meest mooie kleuren ,het is net of ze zich opmaken om te gaan feesten in de herfst. Ondertussen ben ik in  Losser bij Joze om haar en natuurlijk alle spulletjes op te halen voor onze trip naar Kutzenhausen.
Morgen vroeg rijden we terug naar Roermond en gaan eerst via onze collega's in Essen om ook hier materialen en voorbeelden op te halen welke allemaal mee gaan naar het zonnige zuiden?

Joze gaat in Kutzenhausen een demo geven van het sieraden borduren op zijden gaas,

als Bargello steek
  
of Petit Point


Natuurlijk hebben ook wij allerlei nieuwe spulletjes bij o.a UB stickdesign , Jan Houtman ,
Uni Sono, veel Franse patronen en boeken.
We staan samen met Claudine en Paula van Broderie au fil du Temps in het Museum in Kutzenhausen,elk jaar is daar het laatste weekend van oktober en het eerste weekend van november het Feest van de Draad, en alle dorpjes rondom Kutzenhausen doen er aan mee.Veel Franse Creatrise zijn hier ook elk jaar weer aanwezig,
Ook van uit Nederland is er steeds meer belangstelling voor deze beurs.

We zullen proberen er een leuke foto reportage van te maken zodat jullie een goed overzicht krijgen van wat er allemaal te doen is.
 u leest weer vlug van ons tot gauw.

Sabine


Bonjour lieve volgers,
Ik heb net het berichtje van Sabine gezien en kan het niet laten om vanuit een zonnig Straatsburg ook even iets te schrijven. Ik ben dus de komst van Sabine et Jozé aan het voorbereiden. Dat ik nu ga zitten schrijven , zit dus niet in mijn planning. Ik schiet eigenlijk niets op en was bezig om een lading strijkwerk weg te werken ......
Vandaag hebben we heel wat werk verschaft in de winkel voor onze expositie. Wij zullen in het museum staan en dat is ontzettend gezellig. Je kan ons niet mislopen want we zitten op de looproute vlak bij de ingang. Ik ben net klaar met het maken van de kant en klare enveloppen van linnen (om te borduren) voor de actie  Théo en Corentin. Deze enveloppen verkopen we om geld bijeen te krijgen voor de stichting; www.theoetcorentin.com 
Théo en Corentin is een tweeling van nu 15 jaar, zonen van de Franse créatrice Isabelle Gauger . Deze jongens hebben  een congénitale myopathie . (spierziekte).
Bij de enveloppen zit een patroontje,  gemaakt door Sabine, en ze worden voor 8 euro verkocht waarvan 5 euro naar de stichting gaat.
Jozé heeft heel spontaan een leuk patroontje ontworpen en deze zal ook te koop zijn voor 1 euro en natuurlijk voor het goede doel.
Ik hoop dat de borduursters mee zullen doen aan dit project zodat de levensomstandigheden voor Théo en Corentin kunnen worden verbeterd.
Wij houden jullie op de hoogte !
Groetjes en tot schrijfs
Paula
Geen opmerkingen: